söndag, juni 28, 2009

Inspiration

Roslagsbanan, jag tror bilden saknar allt vad fokus heter.
Pållen var så snäll och stod still.
Täby kyrkby i sitt esse.

Aaaah -sommar!

Hela senaste veckan har varit enormt het och nästan molnfri. Det är nästan så man börjar fundera över vilken världsdel man befinner sig i? Nu i helgen var jag och Ida ned till Nyköping/Linköping och hälsa på, massor med bad och en och annan kall öl.

måndag, juni 22, 2009

En tur till Dalarna

Jonas kör sten
Så kan det gå om man inte stänger av sågen innan man pluggar i sladden -tur att alla fingrar sitter kvar
Bäst att låsa fast JÄRNVÄGSVAGNEN så den inte smiter

Vi var till Dalarna över midsommar. Under helgen som passerade hann vi även fira av en morbror som fyllde 60 och snickra en trappa. Så nu slipper man vara orolig för att trampa igenom trappan på vägen ut och in, inte illa va? Jag tog med kameran men fick inte fram den mer än ett par minuter innan vi gav oss av hemåt.

onsdag, juni 17, 2009

Projekt "Oslo"

Modelldriven utveckling i ett modelldrivet verktyg (Quadrant). En introduktion:

Det känns som att det här kommer att bli riktigt stort. Trevligt midsommar!

lördag, juni 06, 2009

RocknRolla

Ännu en film om tokiga ryssar i London. I like it! Guy Ritchie kan det här med gangsterfilm. Klart sevärd, även om jag har lite svårt att förstå varför ryssarna ska vara så läskiga.

Läs mer på IMDB:

Spotify

Förra veckan fick jag ett Spotifykonto av Mijo på jobbet. Problemet har aldrig varit att få tag i applikationen utan ett konto så att man kan använda den för att nå Spotifys onlinetjänst. Där finns det mesta i musikväg och den där cdhyllan har aldrig känts så menlös. För Ida som älskar musik känn Spotify helt rätt. Hur har man någonsin klarat sig utan?

torsdag, juni 04, 2009

Nyrenoverat bord och tyg ifrån IKEA

Jag har inte lagt upp några bilder på nya lägenheten, mest eftersom det inte funnits så mycket att visa. Nu har vi tagit oss för att göra iordning något och då får jag väl skicka upp ett par bilder. Tygerna har vi satt upp med en rundstav i över/underkant och Ida har sytt kanaler i tyget, sedan har vi använt ståltråd för att sätta upp dem eftersom vanlig tråd är för elastisk.

Matbordet har varit isärplockat och iväg till snickarfabriken på slipning och lackering. Tanken är att även stolsitsarna ska slipas, jag har orkat med en än så länge så då har jag väl 29st kvar.

Något haschinspirerat men vi gillar pungen som hänger ned.
Det var inte jättekul att stryka det tyget... till höger hänger ramar med uppspännt tyg, även ramarna ifrån IKEA.
Bordet som det blev efter slipning och lackering.