måndag, mars 14, 2011

Automobil -check!

Efter att ha tittat på en bil privat, och dissat den på grund av för högt pris i förhållande till bilens skick (men jag provkörde den ändå för att ha någon referens), åkte vi till Mikael Mattinson i Näsbypark. Där väntade vår bil på oss. Efter att ha provkört bilen och pratat med säljaren, som bor i samma område som oss, bestämde vi oss för att köpa bilen. Så nu har vi bil, en Volvo V70 ljusgrå á 2001 års modell och priset landade på 65000kr. Försäkringen tecknar vi hos Volvia för strax under 5000kr/år.

7 kommentarer:

Akke sa...

maste fraga hur langt bilen har gatt. Om den har varit val underhallen lar det inte vara nagra problem. Forsakringen later oforskamt billigt med tanke pa att ni ar ganska farska med korkorten. Lycka till och kor forsiktigt.

kram pa o deb

Unknown sa...

Bilen har gått 13100 mil. Säljaren ska besiktiga bilen samt byta gasspjäll nästa vecka. Jag är inte särskilt orolig, även om bilen är tio år gammal så känns den fräsch och ser fräsch ut.

Anonym sa...

Kan bara säga grattis och lycka till! Kul med bra nyheter, detta låter som ett stort steg i tillvaron. Härligt när rätt objekt bara dyker upp så där!!! Kram ma Maja

Akke sa...

Har kollat lite pa Biltorget. Priset verkar vara i ratt niva. Kolla sedan om ni kan skaffa Volvokortet. Pa min tid kunde man fa kredit pa reparationer med gynnsamma avbetalningar. Finns det nagon Volvoverkstad i narheten?
Ar denna arsmodell utrustad med den 5-cylindriga motorn?

/Pa

Unknown sa...

Ja men så hade vi väl kanske lite flyt? Det finns gott om Volvo V70 till salu men alla säljs inte av en bilhandlare som bor kvarteret intill.

Den är förstås försäkrad hos Volvia och inte Bilia. Det var en kombination av hög självrisk (5000kr), låg körsträcka (<1000mil) och att det är Ida som står som ägare (500kr lägre premie) som gjorde att försäkringen blev så billig.

Ja det är en 5-cylindrig B5244 S motor på 2.4liter. Ingen turbo men däremot 170hk. Även om bilen väger drygt 1,6ton brutto känns den inte särskilt slö eller klumpig. Sedan drar den något mer än den lilla Golf jag övningskört med...

Min gissning är att det blir gasspjället som står på tur att bytas. Handlaren ska lämna bilen för byte av sensor (ca 500kr i material) men gasspjällen tillverkade i Italien har strulat en del på Volvos bilar kring millenieskiftet.

Akke sa...

Det blir manga mil med den bilen. Vi planerar att byta bil till hosten. Tiburonen verkar ha tjanat ihop till pensionen snart, i alla fall verkar felfrekvensen ha okat betydligt sista aret, men vi haller stand med reparationerna. Den har rullat val under aren.
For vara behov verkar Mazda 3, Mitsubishi Lancer eller Honda Civic vara de mest angelagna.
Mazda 3 tycker jag ligger i toppmed goda prestanda och utrymmen.

/Pa

Unknown sa...

Ja förhoppningsvis. Idag skulle säljaren besiktiga och byta sensorn vid gasspjället. Vi har inte fått tillbaka bilen än eftersom det var lite att ordna... bl.a handbromsen (vilket vi märkte i helgen). Det fina är att han står för kostnaderna då det är 3 månaders garanti.

Ni slipper väl åtminstone rosten ifrån det svenska vägsaltet? Vilken bil ni än väljer tror jag att den kommer att ha rymligare baksäte? =) Alla de bilar du räknade upp har riktigt gott andrahandsvärde och verkar väldigt trevliga. Om vi inte haft ett sådant överflöd av Volvos här omkring hade jag gärna skaffat en asiatisk bil.