måndag, juni 20, 2011

Henrik & Karin 18/6 2011

Min bror har gift sig! Efter att ha levt i synd i nära 10 år har han nu gift sig med Karin. Så nu finns det inga ungkarlar/ungmö kvar i vår ursprungliga familj. Bröllopet var naturligtvis fantastiskt med den bästa mat och dryck, dessutom växlade vädret från grådaskigt småregn till strålande sol precis i tid (dagen efter regnade det igen). En bit som jag uppskattade var att det var barnfritt så vi vuxna fick möjlighet att umgås helt på egen hand. Rut var i goda händer hos Idas föräldrar.

Under dagen passade jag på att fotografera lite och ett par av bilderna blev ganska skapliga, i Kyrkan saknade jag min SB600 blixt men annars var jag ganska nöjd med mitt fasta porträttobjektiv som jag valt för dagen. Här kommer ett litet urval, porträttbilden på Henrik är 2592x3872 pixlar 300dpi, för att alla som vill ska kunna skriva ut en egen affisch, nej men jag blev ganska nöjd med ljuset på den bilden. Inga av bilderna är retuscherade.

tisdag, juni 14, 2011

Titt efter nästa boende

Vi har lagt upp en sparplan för att ha råd att köpa större boende inom tre år. Då räknar vi med att ha till kontantinsatsen med de nya kraven på 15%. Min tanke har varit att vi ska köpa ett hus som vi kan rå om och bo i tills Rut flyttar hemifrån men det blir ganska tufft med tanke på att vi vill bo kvar i samma område, en villa här i krokarna går på ca 4-6 miljoner vilket ger en kontantinsats på ungefär 750' plus de högre räntekostnaderna för själva lånet. Men ett radhus skulle passa oss bättre och nu har det kommit ut ett som såg ut att ligga i bra prisnivå. Med i annonsen finns även besiktningsprotokoll ifrån Anticimex med exempelvis:

Mikrobiell påväxt finns på underlagstaket.

Det visar sig att grannen haft vattenläckage och idén med radhus är ju att husen sitter ihop... Det var därför radhuset ifrån 60-talet såg så fräscht ut, helt nyrenoverat. Och då tänker man (jag) "ooh så trevligt, vi kan flytta in utan att behöva renovera det första vi gör!", men så är inte fallet. Fukten finns nämligen kvar plus att det största våtutrymmets golvbrunn inte bytts vilket kan leda till ytterligare läckage. Man behöver med andra ord slita ut det nya innanmätet, lägga om taket och kriga med möggel. Kanske inte den start jag önskar i mitt första hus.

Jag är glad att besiktningsprotokollet fanns med på annonsen, det besparar oss mycket tid och energi eftersom vi annars hade upptäckt problemen först vid köpet. Här är en text ifrån en annan annons som jag såg nu ikväll:

Golvbrunnen i duschutrymmet är felmonterad, vilket innebär att alla ytskikt i duschen måste bytas enligt BKR.

Är folk såhär slarviga och dåliga på att ta hand om sina hus i allmänhet eller har man tagit in dåliga hantverkare? Ja vi får väl köpa en tomt i Ås för 10' och bygga nytt, för det verkar helt problemfritt i jämförelse.

tisdag, juni 07, 2011