torsdag, januari 26, 2012

Några gamla bilder mitt i vintern

Här är ett par lite äldre bilder, en från Hallsberg och övriga från Australien. Det är väl snart dags att söka sig ut och hitta lite ny inspiration men just nu är mörkret lite för... mörkt.

måndag, januari 23, 2012

Snyggast hittills

Är det bara jag eller är inte det här en av de snyggaste cyklar som gjorts? Och med skivbromsar går den nog att använda både sommar och vinter. Behöver bara en pakethållare.

Cykeln är en Giant Escape N7 RB, det finns en liknande (äldre modell gissar jag) till salu på rea hos Cykelexpo som kanske är ännu snyggare.

Det var när jag tittade efter nya fälgar till det lilla renoveringsobjektet som jag sprang på den. Konstigt hur svårt det ska vara att hitta stålfälgar modell äldre. Däck blir nog ett par Schwalbe Delta Cruiser Creme, men det är nog det minsta problemet just nu.

söndag, januari 22, 2012

Le petit projekt

En kollega ville bli av med en militärcykel och jag tänkte att den kan man nog rusta upp... Så nu står den i förrådet. Tanken är att den ska monteras isär, blästras och lackas för att sedan smörjas och monteras ihop. Förutom en del grejor som behöver bytas. Antingen ska vi ha den som brukscykel inne i stan eller koppla på en cykelkärra och ha här hemma i sommar. Eller både och. Här är en liten bild på cykeln som den ser ut idag.

lördag, januari 21, 2012

Bellmanstafetten

Efter att ha varit väldigt dålig på att komma ut och springa är det nu dags att komma igång igen. Ifrån jobbet ska vi ha två lag á 5 personer vardera med i Bellmanstafetten och det är de med mest träningstid registrerad i Endomondo som får vara med. Så antingen strunta i alltihopa eller göra det till något skoj och komma igång med träningen. Eftersom jag ändå behöver komma igång med träningen så... Men jag förstår inte hur jag kan bli så trött morgonen efter om jag tränar på kvällen. Får se om det håller hela vägen.

tisdag, januari 10, 2012

Megaphone SIP

Idag kopplades vår fasta telefon ur och tro det eller ej men samma dag ringer jag mitt första samtal över SIP anslutningen via Megaphone. Jag är väldigt imponerad över hur snabbt den här övergången gick. Och tekniken fungerar. Till en början kommer vi att använda CounterPaths Bria iPad Edition och då får vi automatiskt tillgång till alla kontakter som finns på iPad:en.

fredag, januari 06, 2012

Fel sladd x2

Jag köpte två sladdar hos Clas Ohlson, en för att kunna koppla in motorvärmare och kupévärmare och en micro USB till vanlig USB för att kunna koppla Netduino till PC. Vad gäller motorvärmarsladd hade jag 50% chans att handla rätt, antingen Calix eller Defa och ja du kan väl gissa utifrån rubriken att jag valde fel. Tråkigt att det inte finns en standard som styr hur kontakten på bilen ska se ut. Vad gäller USB kabeln var jag ganska övertygad om att det inte gick att välja fel, jag menar USB är faktiskt en standard även om den innefattar kontaktdon av olika storlekar. Men förutom storlekar finns det alltså både typ A och typ B... men nu när jag tittar på Wikipedia så ser min kabel ut som en "ExtUSB plug (HTC proprietary variant)".

Det går säkert att byta sladdarna, de brukar vara bra på det hos Clas Ohlson, men det som stör mig är att jag kunde sluppit det här extraarbetet genom att ta reda på exakt vad för sladdar jag behövde först. Samtidigt köpte jag iallafall en multimeter, den fungerar som den ska och behöver inte bytas... hur länge har jag funderat på att skaffa en sådan?

måndag, januari 02, 2012

O spännande framtid!

Nytt år och nya utmaningar. Idag har jag, efter att Tele2 höjt avgiften till 139kr/mån exkl. samtal, sagt upp vårt fasta abonnemang. Vi har haft den fasta telefonen kvar eftersom det känns stabilt och säkert att kunna kommunicera även om något skulle gå fel med elen i lägenheten. Men nu är det slut med det. Först gjorde vi oss av med Telia när vi inte var "ungdomar" längre och nu även Tele2. Jag hade gärna haft kvar Tele2 men som SIP leverantör men efter att ha pratat med kundtjänsten där var det mer än tydligt att de inte ville behålla mig som kund (de kan bara erbjuda SIP över fast bredband och inte över mobilt bredband eftersom bluttan blä putteridutt tjoflöjt). Istället ska vi ha Megaphone, 19kr/mån och gratis de första 15 timmarna inom fasta nätet i Sverige och därefter 0,09kr/min.

Till SIP anslutningen kan man sedan välja att ansluta

  • Mjukvarutelefon, exempelvis någon version av Bria från CounterPath eller annan programvara
  • Man kan också välja att köpa en "vanlig" telefon med stöd för SIP över WIFI eller RJ45, exempelvis Gigaset C610 IP
  • Och sista alternativet är att skaffa en apparat som låter din gamla analoga telefon att prata SIP, exempelvis HandyTone 286

Vi kommer att börja med att använda IPad/IPhone/PC. Om inte det duger får vi skaffa något annat. Jag räknar med att vi sparar någon tusenlapp om året på det här men vi kommer även att få andra fördelar som exempelvis att kunna ta med det fasta numret när vi reser.