torsdag, januari 17, 2013

Köket

En av anledningarna till att vi valde att flytta in här i huset var att vi fick ett ganska bra pris och att vi därmed skulle ha råd att göra något med köket som är ganska nedgånget. Något måste göras. Vi har pratat med ett par olika leverantörer och tittat på offerter och nu ska snart hantverkarna få sätta tänderna i det hela. Det hade varit fantastiskt roligt att göra jobbet själv men det känns som en omöjlighet att ha en barnfamilj i röran utan att vi ska tappa tålamodet på varandra. På bilden finns alternativ två av överskåpet, om balken (grå kvadrat på bilden) måste sitta inom 280cm från högerväggen måste vi ha en alternativ lösning för överskåpet eftersom skåpet, i sin originaldesign, annars inte får plats. Det är kul men ganska krävande att rita eget.

När vi gör om i köket passar vi även på att ta ner en vägg och lägga nytt golv på entréplanet. Golvet heter Marmoleum click och är ett klick golv kork i botten och linoleum överst. Vi tror att det blir bättre än att lägga parkett i hela rummet vilket skulle innebära trägolv i entrén och i köket, i köket skulle väl vara okej men inte i entrén där vi samlar grus och smuts i drivor. Så nu ska det bli spännande att se om offerterna håller och resultatet blir som vi tänkt.

lördag, januari 05, 2013

Mediaspelare 2

Det blev ett demo-ex av ASUS O!Play BDS-700 från Webbhallen, den har ungefär samma funktioner som min gamla Popcornhour A100, klarar många format inkl. MKV, ISO och full HD men dessutom bluray och DVD plus den externa USB disk som jag hade sedan tidigare. Den fungerar fint och jag skulle vilja hoppas att den fortsätter så ett bra tag till. Och det enda jag saknar nu är alltså något för att spela strömmad video men tillsvidare fungerar den bärbara datorn alldeles förträffligt.

Jul och nyår 2012

I år har det varit arbetstagarens jul jämfört med år 2011 då det var en hel del fler svarta dagar i kalendern. I år fick jag ut 16 dagar sammanhängande ledighet för ett par dagar semester, jag har kunnat och varit tvungen att släppa jobbet till stor del för att tänka på annat.

Planen var att inte lämna stockholmsområdet för att vara hemma med familjen och eventuellt ta emot några gäster och det har lyckats bra. Hösten har varit lite kärv emellanåt med brist på sömn och tid tillsammans utan press att ta hand om disk eller somna i soffan tidigt framför något dassigt tvprogram. Nu har vi åkt lite pulka eftersom vi haft en vit och fin jul och varit några vändor till Sollentuna simhall. Jag hade en tanke innan ledigheten att jag skulle försöka snitta 5km löpning per dag men det blev ett pass á 16km nu på slutet och det känns fullt tillräckligt eftersom jag lagt tiden på annat viktigt och min kropp verkar inte lite så värst av julmaten heller konstigt nog?

På nyår hade två av Idas syster med familj på besök och passade på att festa loss på en riktigt god oxfilé med lite mycket vin. Under dagen hann vi producera ett stort antal glittriga partyhattar i olika färger och former.

Det är en speciell känsla att få lite balans hemmavid, även om man inte får sova om natten så kan man iallafall känna sig lite nöjd över att inte ha dåligt samvete på grund av tidiga resor mot jobbet och sena ankomster därifrån.

Huset har hållit ihop och luftvärmepumpen har fått gå dygnet runt för att avlasta elradiatorerna något. Vi har haft snickaren på besök som ska hålla i renoveringsarbetet av entréplanet, det kändes som reko killar så det ska nog gå bra om vi bara kan få loss en offert så att vi kan se att vi har råd. Annars har vi fått upp några tavlor och Ida har renoverat den gamla fåtöljen från mormor och morfar där tyget såg ganska trist nu.

Nu ser jag fram emot våren men det kallaste av vintern är väl ändå nu i januari och februari så det är väl lite tidigt än.