måndag, oktober 21, 2013

Elcykel, det mesta på plats!

Efter att min bror kom på besök med däck (Schwalbe Big Apple), slang och fälgband förra helgen och hjälpt mig att kränga på däcken så är cykeln nästan användbar. När jag skulle provköra visade det sig att hjulaxeln roterar i gaffeln när jag ger gas. Det räcker inte med vanliga muttrar, efter lite sökande på nätet känner jag mig övertygad om att det är momentarmar (torque arm) som saknas. Tyvärr går det inte att finna sådana i någon vanlig butik här i vårt bananformade land och min förhoppning står nu till PÅ Vattenskärning, att de ska kunna hjälpa mig att skära ut två armar. Det är hyfsat viktigt att man får så lite glapp som möjligt mellan axeln och momentarmen.

fredag, oktober 04, 2013

Fredagshandling på Coop

Idag utspelade det sig ett litet skådespel hos Coop Forum i Arninge. Och det var vi som spelade... med nog lågt blodsocker och skrik i öronen får jag tydligen tunnelseende och ser inte de stackars kunderna som står och betalar. Här följer en liten sammanfattning.

Jag har varit hemma med Valter hela dagen eftersom han är lite under isen, sover sämre än vanligt och sitter still på dagis(!?), Rut var på dagis och Ida jobbar som en flitig myra. Efter att ha hämtat Rut bestämmer vi att åka och handla -eftersom vi ändå är så trötta och inte kommer kunna göra något mycket mer produktivt hemma. Rut somnar på vägen till affären, resan tar ca 10min. Väl på plats försöker jag ränna efter ungarna, förlåt barnen, medan Ida söker få fatt i de varor vi kom för. Väl vid kassorna har plasthästen (en sådan man stoppar mynt för att få åka och som Valter brukar stå på och rida någon slags rodeo) bytts ut mot en blinkande helikopter som barnen gör sitt bästa att knö in sig i. Under hela tiden finns ett ringande oljud (läs gnäll) över hela scenen. Mina superkrafter börjar sina (som om jag någonsin haft några). Väl genom kön och förbi kassan visar det sig att vi saknar inte mindre än två rosa pysselböcker som är spårlöst försvunna. Ida blir inte glad. Det är ett "köp tre betala för två" och utan de andra två kunde vi lika gärna skita i det. Dessutom fick vi inte rabatten på marsipanlocket så nu är det riktigt illa och jag inser att om vi inte hittar böckerna är det snart ute med oss allihopa. Jag springer likt en huvudlös höna för att finna två pysselböcker som på något vis försvunnit mellan det att jag placerade dem på bandet till dess att de borde hamnat i påsen vid packningen, de går inte att hitta. Under tiden vrålar vi för att överrösta Rut, Valter och det vanliga tumultet vid kassorna. Efter en vända inne i affären utan att hitta några böcker inser jag att det är lönlöst, vi kan lika gärna strunta i det? Ida ger sig inte. Jag letar vid kassan, efter att Ida varit där men utan resultat. Nu börjar en kassörska se på oss och Ida ber "hjälp oss!"... jodå vi har ett par rosa pysselböcker som en kund hittade på golvet, de finns här i korgen. Suck. På vägen hem visar det sig att vi ska ha böckerna nästa vecka!?

Resten av dagen fortlöpte i perfekt harmoni.