fredag, september 12, 2014

En vecka i Alghero

Vid årets deklaration visade det sig att vi skulle få en peng tillbaka och för att försäkra oss mot en regnig svensk sommar bestämde vi oss för att boka en resa till efter sommaren. Nu blev den svenska sommaren en av de bättre jag fått uppleva så den här resan blev lite grädde på moset. Men inte desto mindre trevlig ändå.

Vi åkte med Fritidsresor och deras flygbolag TUIfly Nordic, på plats bodde vi på Picalé som är ett lägenhetshotell ca 50m från stranden. Anledningen till att vi valde Sardinien och Alghero är att det ligger på rimligt avstånd från Sverige, vi ville undvika att flyga långt med barnen.

Den första tiden var lite tuff och det berodde på en kombination av ovant hårda sängar, justerade mattider (restaurangerna öppnar för middag vid sju) och barnens ovilja att smaka ny mat (även mat de ätit med god aptit tidigare ratades hårt och det berodde väl åtminstone delvis på värmen). Men efter några dagar kom vi in i nya rutiner och fick dagarna att springa på men vi skippade restaurangmaten och lagade den mesta maten hemma. Men glassen åt vi förstås på glassbaren på andra sidan gatan och den, stranden ihop med polen blev de stora begivenheterna tillsammans med några turer till gamla stan (som påminner mycket om Trapani).

Om man vill resa billigt ska man inte åka till Alghero. Man kan få en lika god upplevelse i t.ex. Kroatien men till ett bättre pris, det är fortfarande medelhavet och så mycket av det genuint italienska upplevde inte jag i Alghero att det var värt det högre priset. Och vill man åt det genuint italienska kan jag istället rekommendera Trapani som inte är lika exploaterat och mysigare.

Barnen klarade iallafall flygresan väldigt bra och maten på flyget var klart över förväntan, nog den bästa flygmat jag ätit. Hotellet var okej men nästa gång bor vi nog inte så centralt nära stranden, vi har inte någon fördel av nattlivet. Stort plus för alla trevliga äldre människor som rör sig på och kring stranden och gör att det känns lite familjärt.