tisdag, december 23, 2014

Granen pyntad

Det blir jul i år igen! Och vi har en särskild kula i form av en jordglob för de nära och kära som är ute i världen.

måndag, december 22, 2014

Monterat, men inte förankrat

Nu sitter stommen ihop och själva fönsterbrädan är på plats men ska förankras i väggen så att det inte råkar välta. Och på framsidan ska det sitta en träskiva med någon form av tyg. Den biten med tyget är inte jag ansvarig för så där är jag inte orolig. Det känns iallafall skönt att få avsluta något efter ett års arbete.

söndag, december 21, 2014

Men det rör sig framåt

Även de långsammaste projekt går frammåt. Var idag till bygghandeln och offrade en vante men fann fem M8 vagnsbultar att fästa benen och en ask 70mm träskruv till överdelen. En fördel med vagnsbult är att hålen för bulten inte måste vara exakt 90 grader, när man drar åt muttern rätar det ut sig ganska bra av sig självt (vilket är tur). Nu är halva monteringen klar.

fredag, december 19, 2014

Ett av många (för) långa projekt

Byggprojekten hemma som innefattar målnng med torktider tenderar att dra ut på tiden. Det kan handla om lister och socklar eller som i det här fallet ett elementskydd. Jag började med det för ungefär ett år sedan men eftersom träbitarna som målas inte kan ligga framme för torkning i tid och otid blir det att de städas undan för att komma fram igen någon månad senare för nästa strykning. Och det blir inte roligare när kvistfärgen är så tråkig att jobba med, kladdar som inget annat. Men nu är väl snart färgen på plats så då får man äntligen börja monteringen.

lördag, december 13, 2014

Lussebak

Det var ett tag sedan det kom upp några nya bilder här. Men jag hoppas att det kan bli lite ändring på det nu när vi snart passerat vintersolståndet och energin är på väg tillbaka. Efter att ha provat ett antal olika program för att hantera vitbalansen i bilderna ska jag nu prova Nikons egna ViewNX2 som dessutom är gratis, hittills känns det bra.

Idag har vi bakat lussebullar. Ingen snö att tala om än men julstämningen börjar komma krypande så sakteliga.