torsdag, juli 18, 2013

Elcykel

Med ny resväg till jobbet till hösten har jag tänkt att det vore trevligt att komma igång och cykla. Det kanske är hybris men ändå värt ett försök när SL snart tar 1000kr per månad. Nu har jag beställt själva cykeln, en Vitus Bikes Dee-29. Det är en singlespeed hoj med skivbromsar. På den ska jag sedan montera en oväxlad navmotor från Crystalyte, det finns färdiga kit på The Grin Cyclery. Nu är cykeln beställd så nu går det inte att backa ur...

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det verkar vara en trevlig lösning, juste cykel. Bara så att du är medveten om det, i EU får inte en elcykel ha en elmotor med högre effekt än 250 W för att fortf vara klassad som cykel. Är motorn starkare än det ska den klassas som moped och då måste du ha trafikförsäkring och grejer. Har svårt att se att någon skulle kontrollera det men bara så du vet. Ha det!

Unknown sa...

Hej Anders! Ja jag känner till bestämmelserna. Med den Cycle Analyst som följer med i kit:en från The Grin Cyclery kan man ställa ampere, volt och hastighetsbegränsning (http://www.ebikes.ca/drainbrain.shtml) men motorn kommer förstås fortfarande ha en viss max effekt. Jag är inte jätteintresserad av att klassa min cykel som moped eftersom det skulle göra min resväg mycket längre och farligare.