söndag, september 23, 2007

El Laberinto del fauno

Den första filmen vi såg var Pans Labyrint eller "El Laberinto del fauno" som den heter på originalspråket. Det är inte någon Hollywoodfilm utan en spansk produktion på spanska och det gör den mer trovärdig, som att Das Boot spelades in på tyska. Filmen utspelar sig i två världar; verklighetens Spanien under Francos terror med en läskigt brutal kapten och den magiska underjorden. Den påminner till viss del om Narnia på så vis att det är barn inblandade som flyr verkligheten för något bättre, mer sagolikt.

Jag gillar Pans Labyrint men önskar att man fått se mer av sagovärlden och kanske lite mindre av verkligheten där man i en scen får se kaptenen kallblodigt slå ihjäl en motståndsman genom att slå upp näsbenet i hjärnan på honom med en vinflaska. Det är ingen barnfilm det här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan! Min brorsa tyckte den filmen var hur bra som helst (tror han sett den 4+ gånger). Själv tycket jag den var så där. Jag trodde nog mer att det skulle vara en "mysfilm", men den var ganska läskig egentligen, hehe.

Ha det!

Unknown sa...

Ja, hög läskighetsfaktor helt klart!