fredag, april 26, 2013

Öppet fiberoptiskt nätverk, del 2

Nu har mötet ägt rum och kom 20 personer från samfälligheten och två representanter från Svensk Infrastruktur deltog och det mesta av tiden gick till att de två representanterna presenterade sig och sitt företag; hur de går tillväga när de gräver, att de rättar till efter sig och vem som är ansvarig för att laga om något annat nät går sönder under arbetet etc. Sådant man kan läsa sig till på annat håll.

Vad som däremot framkom var att vår ordförande vänligt men bestämt talade om att det inte kunde bli tal om någon grävning eftersom det måste beslutas på årsmötet och för att komma med där behöver en motion lämnas senast i mars månad. Och eftersom så inte har skett måste vi vänta till nästa år. Då gäller inte längre erbjudandet vi fått med fritt 10/100 bredband under de 36 månader som avbetalningen sker.

Men intresset är väldigt stort hos ett antal boende och vissa menar på att man inte behöver fatta beslut om att tillåta grävning på årsmötet utan att styrelsen kan fatta sådana beslut på egen hand (eftersom det inte innebär någon kostnad etc.).

Den femte maj är det årsmöte och ärendet kommer nog att dyka upp där även om det inte finns med på dagordningen, det finns en "övrigt" punkt...

Inga kommentarer: