tisdag, februari 06, 2007

När Harry mötte Sally

I söndags var det dags för Idas julklapp, hon hade köpt teaterbiljetter till föreställningen När Harry mötte Sally. Jag fick välja restaurang innan och försökte först hitta något mysigt och litet men efter att ha tänkt till kom jag fram till att en mysig restaurang som dessutom är mindre sällan har hemsida med meny på Internet. Så det blev Barcelona tapas bar, en kanna San miguel för 135kr känns billigt (jämfört med Karlstad). Att restaurangen låg granne med teatern gjorde inte saken sämre.

Pjäsen var bra, det häftigaste var kuben mitt på scenen som snurrades på för att visa olika scenerier. På en sida fanns ett bord och på en annan fanns en bokhylla osv. Den sida som inte visades för publiken kunde prepareras på baksidan.

Harry spelades av Jakob Eklund som jag innan bara sett på TV men han är visst ganska bra på teater också. Eva Röse som spelar Sally är fenomenal, inte minst i scenen där hon förklarar varför Harry måste ha råkat ut för en tjej som fejkat orgasm någon gång eftersom han träffat så många tjejer och alla tjejer har fejkat åtminstone en gång.

Inga kommentarer: