torsdag, april 12, 2007

"I have a dream"

Låt säga att i en inte allt för avlägsen framtid om sisådär 20-30 år när utvecklingen av robotar kommit så långt att de finns i vardagen och bensindrivna bilar inte längre finns att det då även finns ett system för att följa varje individ. Myndigheterna opererar in ett chip vid fem års ålder som alstrar energi ifrån människokroppen och som fyller funktioner som kreditkort och legitimation gör idag. Där finns också en sändare/mottagare som klarar att förmedla personens position för den som är behörig. Låt säga att det inte är om 20-30 år utan imorgon...

Att operera in chip i barn kommer antagligen att dröja pga en del moraliska aspekter och att följa 6,5 miljarder människor kräver skalbarhet som jag inte tror är möjlig idag. Men imorgon? Alldeles säkert. Med tanke på USAs rädsla för terror kommer alldeles säkert den dag när ett liknande system kommer att finnas åtminstone inom dess gränser.

Idag kan man som exempel följa flygplans inflygningar och som jag ser det är det mest en fråga om integritet för att införa en lösning som iofs kräver liknande teknik som jag labar med (mobiltelefon med GPS) men som inte alls är orimlig. Herr Asimov var är ni?

1 kommentar:

Anonym sa...

Lät mer som en mardröm än dröm :)