måndag, april 16, 2007

Quaero::Guide

Då äntligen har jag fått någon faktisk utveckling gjord igen. Den senaste tidens arbete har gått ut på att omarbete redan existerande funktionalitet och det är inte särskilt kul men det känns som att det har gett resultat. Nu skulle det vara möjligt att öppna upp programmet för plugins som lyssnar efter förändringar i GPS:ens läge och agerar därefter.

Den nya delen innebär stöd för guidade turer, som exempelvis stadsvandring. Låt säga att du är påve och har tröttnat på att visa besökare runt i Vatikanen men vill fortsätta att förmedla information om de statyer och byggnader som finns där. Då skulle du kunna skriva ihop fakta om varje sevärdhet och bestämma hur stor kännslighetsradie (se bild nedan) den ska ha och klämma in alla beskrivningar i en XML fil som man sedan laddar in i Quaero. Därefter kan Quaero visa riktning och avstånd till sevärdheterna och när besökaren kommer nog nära så visas informationen på skärmen. Det skulle vara möjligt att spela upp en MP3 fil eller video också men dessa tar naturligtvis större plats. Ännu bättre (eftersom du har så ont om tid) vore det förstås att hämta informationen direkt ifrån Google Earth (det mesta finns där).

Nästa steg kommer att bli en navigationstjänst som tar en samling punkter (inklusive i vilken ordning de ska passeras) och visar användaren åt vilket håll man ska åka för att komma till nästa punkt, därefter visas nästa punkt osv. tills man når målet.

3 kommentarer:

Fam Blomberg sa...

Ohh, nästkommande funktion vill jag ha på multisporttävlingarna. Efter lite intrimning så skulle den även veta vilken som är den snabbaste vägen med hänsyn till hur kuperat och svårframkomlig skogen är.

//Broder M

Anonym sa...

såg på lokal-tv igår... det finns en funktion på ett museum i Frankrike där man har typ en mp3-spelare och en mojäng som känner av när du är nära ett konstverk så berättas det för dig om det... anledningen till att det var på lokal-tv var att en politiker vill införa detta i Karlstad där man kan slänga en sådan mojäng till turisterna så det kan gå på stadsvandring själva.

Unknown sa...

Coolt! Det är som min manick förutom att min inte kräver utmärkning av sevärdheterna men däremot GPS.