fredag, mars 16, 2007

Pheu

Första veckan har gått och jag känner mig ganska sliten. Det jag sysslat med mest är egentligen att sätta mig in i problematiken och försökt fundera på hur programmet ska vara uppbyggt. Det märks att jag saknar erfarenhet av hårdvarunära programmering men eftersom jag använder en färdig drivrutin kanske det inte räknas?

9 kommentarer:

Fam Blomberg sa...

Välkommen till verkligheten broder. Arbetsmiljön varierar väldigt och den brukar bli vad man gör det till. Hoppas att även dina kollegor inser vikten av en fikapaus.

//Broder M

Anonym sa...

Phu är helt rätt ord. Nu har jag lyckats uppdatera mig på ditt liv igen efter att ha levt utan internetuppkoppling alltför länge. BBB trilskas... Du är flitig med skrivandet!

Har precis flyttat till Västerås och har ett lite ostrukturerat liv fortfarande.

/Brekke

Fam Blomberg sa...

Tur man jobbar kommunalt där fikapausar är obligatoriska .-) Men det är ganska ont om de där guldmynten....

// Mia

Unknown sa...

Det kanske är värt att slita lite ont till en början. Vem vet det kanske känns lugnare när jag kommit in i det.

Kul att du hittat hit John-Arne =)

Anonym sa...

Hej

Du har det både tufft och bra på en och samma gång; Projektbaserat arbete har den fördelen att du vet vad du skall göra för att anses vara klar.

Själv har jag mycket eget ansvar och utöver rapporteringen till bank och ägare så gäller det att göra sig nyttig där det finns luckor. Idag VD:n tyckte att det skulle vara intressant och göra en jämförelse mellan olika fjärvärmeleverantörer. Anledningen till att det inte gjorts tidigare är för att de i kontrakten gör sitt bästa för att inte vara jämförelsebara ;)
Mitt uppe i det ringer en av ägarna och vill att jag skall ändra ett par parametrar i värderingsmodellen för ett eventuellt nyförvärv. "you should be willing to bet your own money on this deal" var den uppmuntrande slutkommentaren :)

Unknown sa...

Åtminstone borde det ha den fördelen, tyvärr finns det ingen projektbeskrivning (krav spec.) att arbeta mot.

Anonym sa...

Hej

Ja välkommen till osäkra klubben då broder :)
Igår vaknade jag hyffsat förkyld, jag ringer chefen och säger att jag inte kommer in men att jag hade alla nödvändiga excelark för att göra klart modellen och att jag kunde göra det under dagen. Efter lunch ringer han och undrar hur det går :o
På eftermiddagen ringer han upp igen och arrangerar ett trepartssamtal med Londonkontoret för att diskutera detaljer. när det var avklarat bestämde vi tid idag för att diskutera igen och jag fick åka in till kontoret för att gå igenom det med chefen. Jag åkte hem vid lunch igen dock.
Att ta med sig jobbet hem är faktiskt något nytt för mig men det är så de jobbar och förkylningar skall man vårda men det viktigaste torde vara att undvika stress. Om jag hade låtit arbetet ligga nere helt för att jag var förkyld skulle det samlas på hög. Men eftersom jag stod till chefens förfogande så blir det inte tal om att ta ut detta som en sjukdag, full lön alltså.

Min poäng är att du initialt kanske ser en konstig kultur och hårt tempo men det kanske finns en del fördelar också. Om du är hemma sjuk kanske du sitter hemma vid datorn och programmerar för full lön och slippa karensdagar, kolla vad det finns för tradition på firman.

Jag vet att jag själv hade suttit med excel men nu får jag betalt. Klart plus i det fallet.

Broder Henrik

Unknown sa...

Ja du har säkert rätt med det känns konstigt att nu när det kanske är dags att börja jobba inte kunna lämna jobbet på jobbet. Det är en av de saker jag sett fram emot.

Anonym sa...

Jag tror inte att problemet har en enkel lösning men ett tips är på sin plats:

Undvik att binda upp dig/er på dyra vanor eller ännu sämre;krediter. Att uppleva att man sitter fast i ekorrhjulet kommer som ett brev på posten om man inte har råd att byta till ett mindre krävande/betalt jobb om andan faller in. Att t.ex köpa en fin TV på avbetalning ger en hög fast kostnad som skall betalas varje månad och många av dessa kostnader kan äta upp en stor del av lönen och glädjen med att jobba. Impulsköp kan också leda till samma problem. Här kan erfarenheten med att vara student komma väl till pass; när du går över till fast anställning och får mer över än som student så fortsätt med matlådor etc då känns vardagen lättare igen och övergången till arbetslivet är inte lika chockartad. Ta en sak i taget s.a.s.

God fysisk och mental kondition ger också god energi och resistens mot sjukdom och stress.

/HH